USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

У ДТП загинув радник глави Мінстратегпрому, який відповідав за дрони

Сьогодні 10:41
Радник голови Мінстратегпрому Ярослав Олійник, який відповідав за співпрацю з виробниками безпілотників, загинув у ДТП разом із дружиною.

Про це повідомив ексочільник міністерства Олександр Камишін, пише УП.

«Загинув Ярослав Олійник. Він же Локі. Один з перших членів оновленої команди Мінстратегпрому. Він доєднався до нас минулого літа просто з лінії фронту. Відповідав за роботу з виробниками дронів. Досі не віриться», – йдеться в повідомленні.

У благодійному фонді «Повернись живим», де раніше працював Олійник, повідомили, що він разом з дружиною загинув у ДТП. Це сталося уночі 8 вересня.

Прощання відбудеться 10 вересня о 12:00 в Михайлівському соборі у Києві.

Читати ще: Далекобійні, розвідувальні та FPV-дрони: держава вже законтрактувала мільйон українських безпілотників

За даними Ліга.net, Ярослав Олійник долучився до ЗСУ у 2017 році. Він служив у підрозділі «Аеророзвідка». На фронті був відомий під позивним Локі.

Під час повномасштабної війни Росії проти України Олійник брав участь у боях на Київщині та Чернігівщині, а також у Харківському контрнаступі, де допомагав звільняти Куп'янськ.

Він також був консультантом фонду «Повернись живим» із тактики застосування БПЛА і долучався до підготовки нових операторів дронів.

Олійнику було 28 років.

За інформацією ЗМІ, які посилаються на джерела в правоохоронних органах, ДТП трапилася вчора ввечері близько 23:50 у Житомирській області. Дорогою рухався військовий на Mitsubishi L-200, він наїхав на дикого кабана, який лежав на трасі, через що вратив керування й виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з Mitsubishi Pagero, яким їхав Ярослав Олійник з дружиною Ніною. Вони загинули на місці ДТП. Водія Mitsubishi L-200 доправили в лікарню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus