USD 41.15 41.57
  • USD 41.15 41.57
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

У ДТП постраждали діти: волинські поліцейські через Інтерпол шукали спортивного тренера

Сьогодні 11:28
Волинські правоохоронці подали в міжнародний розшук інструктора та суддю Федерації таеквон-до України Дмитра Карчевського. Чоловіка розшукували через Інтерпол, а він вийшов на відеозв’язок і розповів, що ні від кого не ховався.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Поліцію зі всього світу підняли через ДТП, що сталася ще в грудні 2021 року біля міста Володимир. В одній з автівок їхала сім’я Карчевського. Машина Дмитра опинилася на зустрічній смузі.

«Ми їхали з Білорусі. Дорога була сухою, але раптом почалася ожеледиця. Наскільки я знаю, там випав дощ», – зазначив Дмитро Карчевський.

У матеріалах справи вказано, що водій не врахував слизький стан дорожнього покриття, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Volkswagen T5.

Читати ще: Загинула жінка: смертельну ДТП біля Луцька скоїв військовий ТЦК

У ДТП постраждало семеро людей, найбільше – діти спортсмена. Коли почалася повномасштабна війна, чоловік у статусі батька трьох дітей виїхав за кордон, там їх лікує. Карчевський зауважив: поки був в Україні – його не треба було ретельно шукати.

«Я був або в лікарні, або в реабілітаційному центрі з дочкою, або вдома. Навіть коли я був у реабілітаційному центрі, вдома були дорослі люди, які могли передати мені будь-які повістки чи інші листи. Після виїзду за кордон зі мною так само ніхто не зв’язувався до затримання в Словенії. Про підозру ніхто не повідомляв. Незалежно від того, де я був, моя пошта регулярно перевірялася», – твердив Дмитро Карчевський.

Коли чоловік їхав за кордон, то в статусі підозрюваного не був – поїхав як свідок. Адвокат зауважив: його не шукали й не викликали в поліцію. З його слів, навіть після затримання у квітні жодного офіційного виклику від правоохоронців так і не було.

«Не встановлено ні швидкості, ні траєкторії руху транспортних засобів. Майже не залучали й не опитували потерпілих або свідків, які перебували в салоні автомобіля, що ним керував Карчевський», – розповів адвокат Артем Облетов.

Читати ще: На Волині 16-річний мотоцикліст через пошкоджене колесо потрапив у реанімацію

Минулого літа правоохоронці оголосили чоловікові підозру. Й от взялися за екстрадицію спортсмена. Суддя у справі Олег Клок цього не зрозумів, бо ж за кордоном лікуються його діти, а потерпілі претензій не мають.

Захисник спортсмена хотів скасувати повідомлення про підозру. Вважав, що були процедурні порушення. Прокурор навпаки запевняла суд, що дотримувались усіх вимог. Мовляв, саме Дмитро Карчевський виїхав на зустрічну.

Чи повернуть спортивного тренера в Україну – не відомо. А ось підозру чоловікові судді залишили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus