USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

У ДТП на Волині загинув військовий Павло Чайка – повний кавалер ордена «За мужність»

Сьогодні 18:38
На автодорозі поблизу села Хорохорин Луцького району в ДТП 29 вересня загинув 36-річний капітан ЗСУ Павло Чайка, який був повним кавалером ордена «За мужність».

Про це повідомив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, передає Суспільне.

За інформацією поліції Волинської області, 36-річний житель Київської області, керуючи мотоциклом Harley Davidson, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем Ford Fusion, за кермом якого був 30-річний мешканець Володимира. У результаті аварії мотоцикл загорівся, і його водій загинув. 30-річна пасажирка легковика отримала травми, але не потребувала госпіталізації. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвели до смерті потерпілого.

36-річний військовослужбовець ЗСУ Павло Чайка – родом з Рожище, почесний громадянин міста. Він проживав у Києві з дружиною.

З військовим прощатимуться у рідному місті 2 жовтня:

12:00 – прощання біля батьківського дому в Рожищі;

12:10 – громадська панахида та чин поховання.

У військовослужбовця залишилися батьки, дружина та рідна сестра.

Пайло Чайка отримав орден «За мужність» тричі: III ступеня – 8 липня 2014 року, II ступеня – 4 грудня 2014 року, а I ступеня – 26 лютого 2015 року. Також у 2016 році він став «Народним героєм України» і отримав нагрудний знак «За взірцевість у військовій службі» III ступеня.
У 2015 році Міноборони України розповідало історію українського захисника. У 2007 році Павло Чайка потрапив в армію, де відслужив строкову службу десантником в Миколаєві. Потім відслужив на контракті. Далі попрацював два роки в «Беркуті», і знову повернувся на контракт. Війна для десантника почалася ще біля окупованого Криму – бійці стояли в кілометрі від Армянська.

Оборонець Донецького аеропорту, учасник боїв на Дебальцівському плацдармі. У складі 79-ї ОДШБр, де був командиром взводу, пройшов найпекельніші бої: Слов’янськ, Зеленопілля, Мар’їнка, відбув дві ротації в Донецькому аеропорті, брав участь у боях за Дебальцеве. Двічі отримав поранення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Показати IP Сьогодні 19:35
Без коментарів... Слава захиснику!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus