USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.35 10.50

У ДСНС назвали, скільки людей підірвалися на вибухівці від початку повномасштабної війни

28 Вересня 2023 18:00
Від початку повномасштабної війни РФ проти України на вибухівці підірвалися 780 людей, з яких 251 – загинули.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника відділу організації піротехнічних робіт ДСНС Микола Дідик, передає Суспільне.

«Від вибухонебезпечних предметів постраждало 780 людей, з яких 251 людина загинула, а 529 – отримали поранення. Серед постраждалих 77 дітей, з яких 13 – загинули», – Дідик.

За його словами, з початку війни підрозділи ДСНС знешкодили понад 435 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів. Основні зусилля піротехніків ДСНС спрямовані на розмінування деокупованих територій та відновлення об’єктів критичної інфраструктури.

Читати ще: На розмінування України підуть десятки або навіть сотні років, – WP

Дідик також додав, що унаслідок агресії РФ вибухонебезпечними предметами забруднена територія України орієнтовною площею 174 тисяч квадратних км, що становить близько 30% від загальної площі держави.

Раніше у Міноборони заявили, що в Україні необхідно розмінувати близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель на території дев’яти областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus