USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

У ДП «Антонов» уточнили інформацію щодо готовності «Мрії»

8 Листопада 2022 09:14
Інформація про будівництво другого Ан-225 «Мрія» потребує коригування. Говорити про те, що сам літак готовий на 30% – зарано.

Про це йдеться у заяві пресслужби ДП «Антонов».

«Наразі розпочалися конструкторські роботи у цьому напрямку. За наявною експертною оцінкою, наразі є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використовувати для другого зразка літака», – розповіли в авіабудівній компанії.

В Антонові додали, що докладніша інформація про створення нової «Мрії» буде поширена вже після перемоги України у російській війні.

У пресрелізі зазначено, що на збір нового літака піде близько €500 млн, при цьому про конкретну суму «поки говорити рано».

Раніше генеральний директор ДП «Антонов» Євген Гаврилов заявив, що нова «Мрія» готова вже на 30%.

Росіяни спалили найбільший у світі літак «Мрію» у перший день війни проти України – 24 лютого. Сталося це у результаті повітряної атаки російських окупантів на аеропорт в Гостомелі під Києвом. Його обстрілювали з вертольтів. Повністю розбомбили літак після п’ятого авіанальоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 8 Листопада 2022 09:46
Вони ще не порахували скільки грошей мають відмити!
Анонім Показати IP 8 Листопада 2022 11:10
чому попередню "Мрію" та інші літаки не прибрали з Гостомеля теж готові пояснити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus