USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У дощову погоду зі стелі тече вода: у Луцьку мешканці будинку самотужки латають дірявий дах

8 Вересня 2022 20:14
У Луцьку в одному з багатоквартирних будинків на вулиці Глушець протікає покрівля. Через дірявий дах в дощову погоду зі стелі у квартирі тече вода.

Про це розповіла Суспільному мешканка будинку Олександра Романовська.

Зі слів жінки, п’ять років тому дах ремонтували, однак проблема з’явилася знову.

Аби вирішити питання мешканці під’їзду, в якому п’ять квартир, звернулися до комунальників.

«Прийшов представник ЖЕКу, подивився і каже: матеріал коштує 6 тисяч. Я кажу: ми не маємо можливості. Мені тече криша, я мушу добиватися. Я тут живу 20 років і щомісяця плачу 100 з чимось гривень за утримання будинку, де наші кошти?» – додала лучанка.
Квартира жінки розташована на другому поверсі. «Затекло, стало капати, ми стали підставляти. Прибігла сусідка, відкрила горище, подивилися, а там повністю вже лилося», – говорить жінка.
У житлово-комунальному підприємстві № 3, яке є управителем будинку, про проблему знають, говорить директор Руслан Юлдашев. Додає: у мешканців будинку є заборгованість.

«Сьогодні ми вже не є балансоутримувачі. балансоутримувачами є мешканці, які приватизували свої квартири. Ми виключно надаємо послуги в межах тих коштів, що є на будинку. На даному будинку мешканці мають борг 5 тисяч гривень», – каже керівник підприємства.
Зі слів комунальника, кошторис на ремонт даху розробили 23 серпня: вартість робіт за підрахунками становила 6 245 гривень. Мешканці будинку з таким рішенням не погодилися та вирішили проводити ремонтні роботи покрівлі за власні кошти.
Поспілкуватися з власниками квартир, які боргують гроші, не вдалося. Зі слів Руслана Юлдашева, усього ЖКП № 3 обслуговує 360 будинків, мешканці яких боргують за послуги з управління. Загальний бюджет підприємства становить 6,5 мільйона.

«Нам заборонено як виконавчій службі стягувати з боржників, і ті люди, які платили, вони так і платять, але ж борг не зменшується. На тих будинках, де люди справно платять, ми робимо як ремонт сходових клітин, утеплюємо системи опалення, ремонтуємо цоколі, відмостки», – додав Руслан Юлдашев.

Зараз дах в будинку на вулиці Глушець мешканці ремонтують самостійно. Люди склалися коштами, придбали необхідні матеріали. Ремонт поки не завершили, додала мешканка будинку Олександра Романовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мойша Показати IP 9 Вересня 2022 06:01
В моєї бабусі на проспекті президента Грушевського 1 позаливало і підтопило багато квартир, а бабуся взагалі плавала, але ОСББ чи як воно називається взагалі відправили ії на йух і сказало що буде до зими готуватися !? А дахи особиста справа кожного. Якщо мою улюблену бабусю ще раз затопить - керівників того ОСББ будемо лінчувати.
Вася Олика ПЛ Показати IP 9 Вересня 2022 10:41
Якщо ремонт протікаючих дахів не є підготовкою до осінньо - зимового сезону для керівника цього ОСББ - його негайно треба позбавлятися.
Лучанка Показати IP 10 Вересня 2022 09:48
Та цей Юлдашев ще той вилупок. Живу на Крилова, так як ремонт і всі роботи робимо самостійно з сусідами, то перестали платити за утримання будинку. Жек присилає листівку, що подасть в суд, бо є заборгованість. Ми ж в свою чергу подаємо прохання офіційно перелічити, що Жек зробив для будинку за останні роки. Так от, ці жирдяї, навіть не удосужились завітати глянути на будинок, написали, що встановили пластикові вікна і двері в єдиному підЇзді будинку. Смішно, що в будинку з моменту заснування 2 під*їзди та ніяких пластикових вікон чи дверей!!! Крадуть гроші, пуза свої ростять і ще й пишається цим, кажучи людям "Ну подайте в суд, мені всеодно нічого не буде". Буде, при*урку, може не тобі, то твоїм дітям та внукам по кармі за такого виродка родича

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus