USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

У «ДНР» 33 українських військових засудили до 27-29 років за ґратами

8 Лютого 2024 09:30
У самопроголошеній «ДНР» окупаційний суд засудив 33 українських військових 36-ї бригади морської піхоти ВМС України та 17-ї танкової бригади ЗСУ до позбавлення волі на строк від 27 до 29 років у колонії суворого режиму.

Про це 7 лютого з посиланням на Слідчий комітет РФ пише Медуза, передає Кореспондент.

Повідомляється, що фігурантів справи визнано винними за статтями про жорстоке поводження з мирним населенням, убивство, замах на вбивство та умисне пошкодження чужого майна.

Читати ще: «25 років колонії для азовця з Волині є незаконним вироком». Дмитро Лубінець – про припинення обмінів, полонених азовців та російських військових. Інтерв’ю

Згідно з обвинуваченням, у перші дні повномасштабного російського вторгнення в Україну, з 24 лютого по 10 березня 2022 року, українські військові нібито обстріляли житлові будинки в селах Сартана, Саханка, Талаківка, Старий Крим, Зайченко та Дзержинське в Донецькій області, внаслідок чого загинув 17-річний мирний житель, жінка дістала забій головного мозку, а в обстріляних селах пошкоджено і знищено 42 домогосподарства і два цивільні автомобілі.

«Слідчий комітет РФ оприлюднив імена деяких засуджених: Роман Шостак, Володимир Торшин, Денис Назаров, Артем Швидкой, Олександр Олійник (усі – 36 бригада), Олександр Плотніков, Юрій Акімов, Сергій Палійчук, Сергій Довгалюк, Михайло Ізотов, Євгеній Попцов (всі – 17-а бригада)», – йдеться у публікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus