USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Дії переселенці можуть змінити місце реєстрації та скасувати статус ВПО

13 Грудня 2022 18:01
Міністерство цифрованої трансформації 13 грудня запускає в застосунку «Дія» дві нові послуги – йдеться про зміну місця реєстрації переселенців та скасування статусу ВПО.

Про це повідомляє Мінцифри.

«Відсьогодні в застосунку «Дія» доступні ще 2 нові автоматичні послуги для переселенців: зміна місця реєстрації (якщо ви переїхали до іншого міста України), скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому). Обидві послуги автоматичні. Це означає, що процес відбувається без участі держслужбовця, а вам більше не потрібно чекати на його рішення», – йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що на початку повномасштабного вторгнення в Дії з’явилась можливість отримати довідку внутрішньо переміщеної особи та оформити регулярні виплати від держави. За майже 10 місяців понад 1,4 мільйона українців скористалися цією послугою.

«Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію», – наголосили в Мінцифри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus