USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У «Дії» можна буде подати заяву на допомогу від міжнародних організацій

29 Квітня 2022 19:58
Фахівці Міністерства цифрової трансформації готують нові послуги для користувачів мобільного застосунку «Дія». Йдеться, зокрема, про можливість подання заяв на отримання допомоги від міжнародних організацій.

Про це в ефірі телемарафону розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік, передає Укрінформ.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб через «Дію» можна було подаватися на отримання матеріальної допомоги від міжнародних організацій урядів. Це зможуть зробити багато різних категорій наших громадян – і внутрішньо переміщені особи, і люди, які виїхали за кордон, і сім’ї з дітьми, і люди з інвалідністю, й інші», – повідомив Банік.

За його словами, в наданні різних видів допомоги зацікавлена велика кількість міжнародних організацій. Відтак, аби спростити українцям доступ до цієї допомоги, і буде розроблено новий сервіс: усе можна буде зробити в кілька кліків замість «запуску сервісів онлайн і збору купи паперів та копій для центрів надання адміністративних послуг».

Читати ще: Переселенці зможуть оформити держвиплати та статус ВПО у «Дії»

Також, за словами Баніка, працюють фахівці Мінцифри і над розробкою додатку «єМалятко в смартфоні».

«Найближчим часом він не з’явиться, адже для його запуску треба розробити нову версію чинного варіанта «єМалятка», який є на порталі «Дія», а не просто взяти готовий. Але певні напрацювання у нас вже є, ми обговорюємо їх з партнерами та з Міністерством юстиції», – підсумував Банік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus