USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У РФ спростували слова про визнання «ЛДНР» у межах Донецької та Луганської областей. Оновлено

22 Лютого 2022 09:25
Голова комітету у справах СНД Державної думи Росії Леонід Калашников припустив, що самопроголошені «ДНР» та «ЛНР» будуть визнані Росією у нинішніх кордонах Донецької та Луганської областей.

Про це пише Бабель з посиланням на російське агентство «РИА Новости».

«У цій угоді не уточнено, але я думаю, що йдеться про державність, яку було затверджено на старому і єдиному референдумі, що був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає «ДНР», – пояснив він.

Калашников додав, що зараз республіки контролюють лише частину Донецької та Луганської областей, але вважають, що їхня «державність» поширюється і на решту територій.

Ці його слова трактували як плани Держдуми визнати «ЛДНР» у межах нинішніх Донецької та Луганської областей. Після цього голова комітету Держдуми спростував це.

Читати ще: Завершення війни чи нова ескалація? Як Путін визнав «ЛДНР» та що буде далі на Донбасі

«Угода не затверджує кордонів. Не знаю, хто запустив ці чутки, що ми визнаватимемо «ДНР» та «ЛНР» у межах Донецької і Луганської областей. В угоді йдеться про конкретні речі в галузі дружби, співпраці, безпеки та взаємної допомоги. Решта – це питання вже зовсім не для Росії, а, звичайно, «ДНР» та «ЛНР». Це не право Росії – уточнювати чужі кордони. Ми ж не демаркацією кордону опікуватимемося, нехай її проводять сторони, які себе оголосили державами. Ця угода про співпрацю між країнами в тих межах, у яких вони почуваються, зверніться до них», – сказав Калашников у коментарі російському виданню «Подъем».

Перший заступник голови комітету Державної думи з міжнародних справ Світлана Журова в розмові з РБК спростувала визнання «ЛНР» та «ДНР» у межах Донецької та Луганської областей України. «У тих межах, що зараз, звісно. Ніхто не збирається йти далі. Ми в документах жодних інших кордонів не визначали», – сказала депутатка.

Зазначено, що 21 лютого на засіданні Ради безпеки Росії глава МВС РФ Володимир Колокольцев запропонував визнати незалежність «Л/ДНР» в адміністративних кордонах, які склалися до їхньої «окупації Україною, від Маріуполя та закінчуючи історичними кордонами».

При цьому сенатор Андрій Клімов напередодні заявляв, що Росія визнає «ДНР» і «ЛНР» у межах, які фактично встановлені зараз.

21 лютого президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених утворень «ЛНР» і «ДНР» та підписав відповідні укази. У них він доручив ввести війська на окупований Донбас для «підтримки миру».

Голова Європейської ради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель назвали рішення Росії кричущим порушенням міжнародного права. В Євросоюзі наголосили, що відповідь обов’язково буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наша Бутусова Показати IP 22 Лютого 2022 10:02
Тільки не Харків! Вони ж побоялися референдумити.
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 10:49
росіяни, поки не пізно, скидайте рублі, купуйте хоть щось, бо до вас вертаються 90 ті.
В . Показати IP 22 Лютого 2022 14:06
Даёшь$по150 деревянных!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus