USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У День захисту дітей в Луцьку відбулася святкова програма «Україна. Воля. Діти»

1 Червня 2024 19:50
1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Луцьку на площі Героїв Майдану відбулася святкова програма «Україна. Воля. Діти». Організатори провели її у формі сімейного фестивалю, адже разом із дітьми на майдан прийшли їхні батьки та цілі родини.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Цього року День захисту дітей знову проходив в умовах воєнного стану, тому програма свята мала патріотичне спрямування, а на локаціях проводили збір коштів на підтримку ЗСУ.

За словами начальниці управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліни Галан, свято відбулося у форматі концертної програми, коли батьки бачать виступи своїх дітей.
«Це для них такий екзамен і разом з тим зірковий час, коли можна показати свої вміння. Цього року ми також запросили діток з інвалідністю і зробили формат фестивалю інклюзивним. Кілька громадських організацій, які працюють із такими дітьми, підготували номери, зокрема це ГО «Батьки дітей з синдромом Дауна», «Повір у себе», «Джерело життя». Ще одна особливість цьогорічного свята – вистава обласного театру ляльок просто неба», – повідомила Ліна Галан.
Читати ще: Квести, майстеркласи, бульбашкове шоу: в Луцькому зоопарку влаштували свято для дітей

Територію фестивалю організатори поділили на зони: у фудзоні можна було придбати смаколики і разом з тим задонатити на ЗСУ. В іншій зоні відбувалися майстеркласи та арттерапія. Для дітей також облаштували фотозону та зону для малювання. Батути й надувні гірки дали змогу чудово провести час.
Зі святом присутніх привітала заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона зазначила, що для дорослих дуже важливо, щоб навіть в умовах повномасштабного вторгнення діти були щасливими.
«Завдяки тому, що ЗСУ бережуть наше небо, нашу область, нашу громаду, ми намагаємося дати їм відчуття щастя, відчуття важливості того, для чого вони навчаються, опановують різні мистецтва. Бажаю, щоб очі наших дітей завжди були щасливі. Нехай не буде біди у нашому краї. Впевнена, що незабаром ми зможемо святкувати нашу Перемогу», – сказала Ірина Чебелюк.
Свято організувало управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради за підтримки партнерів – творчої Studio Natali Zhuravlov, Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, громадської організації «Християнська студія БЕТ-ЕЛ», БОН БУАССОН: національного виробника мінеральних вод та напоїв, благодійного фонду «Дитяча місія. Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus