USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У дельті Нілу знайшли стародавній меч із вигравіруваним іменем одного з фараонів

Сьогодні 00:35
Нещодавно під час розкопок стародавньої військової казарми в районі дельти Нілу було виявлено 3300-річний меч із вигравіруваним на ньому іменем єгипетського фараона Рамзеса II.

Фараон, також відомий як Рамзес Великий, правив понад 60 років у ХІІІ столітті до нашої ери і керував великими військовими завоюваннями і монументальними будівельними проєктами, а також знаходив час, щоб стати батьком понад 100 дітей, пише УНІАН з посиланням на The Times of Israel.

Його також зазвичай вважають фараоном, який був при владі за часів біблійної Книги Вихід, у якій є історія про ізраїльтян, які залишили Єгипет під керівництвом Мойсея після багатьох років рабства.

Місце, розташоване в Телль-ель-Абкайні приблизно за 30 кілометрів на південь від Александрії, було частиною кільця військових форпостів, які захищали єгипетське Нове царство від лівійських і морських набігів.

Читати ще: У Єгипті знайшли верхню частину статуї фараона Рамзеса II

Період Нового царства, зазвичай датований XVIі XI століттями до н. е., був піком могутності та культурного впливу Стародавнього Єгипту. Значною мірою період процвітання і стабільності Нове царство бачило, як єгипетська імперія поширилася на північ до Леванту (включно з тим, що зараз є Ізраїлем і Сирією), і на південь до Нубії – регіону, який тепер охоплює південний Єгипет і північний Судан.

Меч було виявлено в надзвичайно хорошому стані і, ймовірно, він був «маркером статусу і престижу», що належав комусь відносно високого рангу, сказала єгиптолог Оксфордського університету Елізабет Фруд.

Читати ще: У Єгипет повернули древній артефакт із зображенням фараона Рамзеса, якому 3400 років

Під час розкопок також було знайдено численні особисті речі, що належали солдатам, які перебували там, зокрема колекцію різьблених жуків-скарабеїв, кухонне начиння, ювелірні вироби та інструмент зі слонової кістки, який використовували для нанесення сурми і чоловіки, і жінки в Давньому Єгипті для захисту очей від сонця та відлякування комах, а також в естетичних цілях.

Розкопані військові казарми складалися з кількох глиняних колиб, будівлі для зберігання зброї та спорядження і центральної зони для приготування їжі з кількома глиняними печами, всі вони були добре організовані, зазначено в єгипетській заяві. Залишки їжі, здебільшого кістки риб і тварин, було виявлено в кількох великих керамічних глечиках для зберігання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus