USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

У Дагестані обстріляли з автоматів синагогу та церкву, є загиблі

24 Червня 2024 09:39
У містах Дербенті та Махачкалі в російському Дагестані невідомі обстріляли синагогу та поліцейських, внаслідок стрілянини є загиблі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Astra.

Зазначається, що МВС Дагестану повідомило, що в Махачкалі невідомі з автоматичної зброї обстріляли синагогу та церкву, після чого виникла перестрілка з поліцією. У синагозі виникла пожежа.

Внаслідок терористичної атаки загинули 10 осіб, 8 із них – поліцейські. Також ймовірно вбиті 6 нападників.
Як повідомляє Телеграм-канал Astra, серед убитих російських силовиків – начальник відділу поліції міста Дагестанські Вогні. Кількість постраждалих збільшилася до 34 осіб, з них – 27 силовиків.

У столиці регіону Махачкалі вбиті четверо нападників, у Дербенті, ймовірно, двоє. Ще, як мінімум, двох затримано.
Джерело у правоохоронних органах повідомляють, що кілька нападників значилися в базах даних МВС як такі, що мають зв’язки у ваххабітських колах. Усі вони жителі республіки.

Читати ще: ГУР ідентифікувало росіян, які розстріляли чотирьох українських військовополонених поблизу Роботиного

Голову Сергокалінського району Дагестану Магомеда Омарова затримали. За даними ЗМІ, серед учасників нападу були його сини, Аділь і Осман.

За даними Телеграм-канул Baza, виїзди з Махачкали перекриті. На в’їзд в місто – великі черги, через перевірки машин. Вулиці патрулюються, в тому числі кінними патрулями.

Інформація, що у православному храмі в Кіровському районі Махачкали тримають 40 заручників, не підтвердилася.

У Дагестані запроваджено режим контртерористичної операції. На вулицях діє Росгвардія із бронетехнікою. Управління Слідчого комітету РФ по Дагестану порушило кримінальну справу через події, які відбулися в Махачкалі та Дербенті 23 червня за статтею 205 Кримінального кодексу (теракт).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus