USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

У Червоному морі підірвали судно Ірану

7 Квітня 2021 16:29
У Червоному морі підірвали іранське судно Saviz. Іран стверджує, що на корабель заклали вибухівку та пов’язує з цим Ізраїль.

Про це у середу, 7 квітня, повідомляє Tasnim, пише ТСН.

Зазначається, що, за попередньою інформацією, вибух стався в районі між узбережжями Ємену і Еритреї. Проте наразі немає інформації про загиблих, постраждалих чи стан судна.

Своєю чергою, у Пентагоні вже заявили, що американські військові ніяк не пов’язані з вибухом судна, повідомляє The Hill.

«Ми можемо підтвердити, що жодні американські сили не були причетні до інциденту. В нас немає жодної додаткової інформації, котру ми можемо надати», – сказала представниця Пентагону Джессіка Макналті.

Варто зазначити, що судно Saviz кілька років курсувало в Червоному морі. Його використовував Корпус вартових Ісламської революції для супроводу торгових і вантажних суден.

Атака сталася того самого дня, коли стало відомо про прогрес у перемовинах щодо відновлення ядерної угоди з Іраном, проти якої виступає Ізраїль, написала газета The New York Times. Один з американських посадовців розповів журналістам газети на умовах анонімності про повідомлення США з боку Ізраїлю про атаку іранського судна приблизно о 7.30 ранку за місцевим часом. Ізраїль назвав напад «відповіддю за завдання Іраном ударів по ізраїльських суднах у минулому».

Нагадаємо, у травні 2020 року у США запровадили санкції щодо іранських проектів, пов’язаних зі Спільним всеосяжним планом дій (СВПД), а також щодо лідерів іранської програми ядерного збагачення Маджида Агаї та Амджада Сазгара.

Раніше Сполучені Штати запровадили санкції проти Організації з атомної енергії Ірану та її керівника Алі Акбара Салехі. Зокрема, у Штатах заявили, що організація відіграла значну роль у порушенні країною своїх ядерних зобов’язань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus