USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

У Чехії виявили новий варіант штаму «Дельта»

16 Листопада 2021 21:37
У Європі поширюється ще один варіант «Дельти» – AY 4.2. У Чехії виявили три випадки інфікування.

Про це повідомляє УНН із посиланням на iDnes.

У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань вже вивчають цей варіант вірусу, щоб з’ясувати, чи може він бути стійкішим до вакцинації або лікування.

«Поширення підваріанту AY 4.2. наразі ретельно контролюють. Захворюваність на нього трохи зростає у європейських країнах, наприклад у Великій Британії. Згідно з результатами досліджень, цей варіант вірусу активніше передається, але має приблизно таку саму стійкість до антитіл, що й інші різновиди «Дельти», – повідомила директор Державного інституту громадського здоров’я Чехії Барбора Мацкова.

Як зазначають, найбільше занепокоєння спричиняє мутація E484K. Цей варіант у Чехії поки що не виявили.

«Чеські лабораторії перевірили загалом 7176 зразків у межах «Дельта»-мутації і не знайшли варіанта E484K в жодному з них», – ідеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 18 Листопада 2021 07:39
Коли вже це закінчиться????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus