USD 41.12 41.55
  • USD 41.12 41.55
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У британському Саутпорті виникли заворушення після різанини у дитячому клубі

Сьогодні 11:45
У британському місті Саутпорт 29 липня вранці зловмисник влаштував різанину у дитячому танцювальному клубі й поранив щонайменше одинадцять людей, серед яких діти. Три дівчинки, 6, 7 та 9 років, загинули.

За підозрою в убивстві та замаху на вбивство заарештовано 17-річного жителя сусіднього села.

30 липня сталися сутички між протестувальниками та поліцією після заходу на вшанування пам’яті трьох дітей, які загинули внаслідок ножової атаки. Під час заворушень постраждали 39 поліцейських.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

За словами поліції, у заворушеннях брали участь прибічники ультраправої ісламофобської групи – «Ліга захисту Англії». Це сталося за кілька вулиць від місця проведення мітингу, поблизу мечеті.

Кількасот людей почали кидати різні предмети в мечеть і поліцейських, підпалювали припарковані автомобілі і сміттєві баки.

Повідомляється, що восьмеро поліцейських зазнали серйозних травм. Постраждали й три службові собаки, у яких протестувальники кидали цеглу.

Читати ще: У Туреччині чоловік з ножем напав на перехожих: четверо загиблих, п’ятеро поранених

До лікарні доправили 27 офіцерів поліції, 12 правоохоронцям медичну допомогу надали на місці.

Поліція графства Мерсісайд заявила, що заворушення виникли через некоректну інформацію у соцмережах щодо можливої причетності ісламістів до нападу.

Міністр внутрішніх справ Британії Іветт Купер наголосила, що підозрюваний у нападі не має зв’язку з ісламом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus