USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У британській розвідці вважають, що заміна Шойгу не змінить ситуацію на війні в Україні

17 Травня 2024 16:59
Розвідка Великої Британії проаналізувала нещодавнє звільнення міністра оборони РФ Сергія Шойгу і призначення замість нього Андрія Білоусова. Дійшла висновку, що ця перестановка не матиме ефекту на перебіг війни в Україні.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 17 травня, повідомляє Європейська правда.

У відомстві нагадали, що Білоусов є економістом без армійського бекграунду. До цього він обіймав посаду першого віцепрем’єр-міністра, а перед цим працював помічником президента РФ з економічних питань.

У розвідці припускають, що Білоусова призначили в Міноборони РФ для забезпечення більшої ефективності оборонних витрат і тіснішої координації між оборонними галузями та потребами збройних сил РФ.

«Це може виявитися надзвичайно складним завданням для Білоусова, враховуючи високий рівень корупції в російському Міністерстві оборони та збройних силах», – йдеться в огляді.

У розвідці припускають, що зміна міністра оборони РФ навряд чи матиме значний негайний вплив на перебіг російської війни в Україні.

Читати ще: Путін замінив Шойгу для підтримки затяжної війни в Україні, – ISW

«Оскільки Путін також оголосив, що не буде жодних змін у призначенні вищого керівництва Генерального штабу, нинішній російський підхід до війни, ймовірно, продовжуватиметься», – додали британські аналітики.

Нагадаємо, Путін замінив Шойгу на Білоусова на посаді міністра оборони Росії 12 травня. Водночас Шойгу обійняв посаду секретаря Ради безпеки замість Миколу Патрушева.

Коментуючи кадрові ротації Кремля, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вказав, що новий очільник російського Міноборони Білоусов стане черговою «маріонеткою» Путіна.

У Держдепі заявили, що перестановки в російському Міноборони свідчать про те, що кремлівський правитель Владімір Путін хоче продовжувати свою загарбницьку війну проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus