USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Британії знайшли великі ручні сокири, яким понад 300 тисяч років. Фото

8 Липня 2023 00:41
У Великій Британії знайшли одні з найбільших доісторичних кам’яних знарядь праці віком 300 тисяч років. Зокрема, археологи розкопали два величезних рубила – ручні сокири первісних людей.

Про це повідомляє The Guardian, передає УП.Життя.

Доісторичні артефакти зберігалися у глибоких відкладеннях льодовикового періоду, розташованих на схилі пагорба над долиною Медуей у графстві Кент.

Науковці виявили 800 кам’яних артефактів віком понад 300 тисяч років, серед яких – два великі крем’яні ножі, описані як гігантські рубила.

Вважається, що цей тип інструментів могли використовувати для патрання тварин та нарізання м’яса.

Читати ще: Археологи беруться за розкопки на Хортиці, звідки зійшла вода

Величезні ручні сокири мають характерну форму з довгим загостреним кінчиком і широкою основою. Довжина сокир сягає майже 30 сантиметрів – це найбільші такі інструменти, знайдені у Британії.
«Ми називаємо інструменти «гігантами», якщо їхня довжина перевищує 22 см, і у нас є два знаряддя в цьому діапазоні розмірів.

Найбільші, колосальні знаряддя 29,5 см завдовжки – одні з найдовших, будь-коли знайдених у Британії. Ці сокири настільки великі, що важко уявити, як їх можна було легко тримати і використовувати», – каже старший геоархеолог Інституту археології UCL Летті Інгрі.

Науковиця припускає, що ці ручні сокири могли мати більш символічну функцію, використовуватись для демонстрації сили та майстерності.

Нагадаємо, нещодавно на Волині знайшли митну пломбу часів Київської Русі.

Як повідомлялося раніше, у давньоримському місті Помпеї, що за 23 км від італійського Неаполя, археологи виявили фреску віком у 2 тисячі років, яка може бути попередником італійської піци.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus