USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

У Британії продали плитку шоколаду 122-річної давнини

24 Вересня 2022 00:53
У Британії продали шоколад, виготовлений у 1899 році під час правління королеви Вікторії. Коробка з ласощами пішла з молотка за 563 долари.

Про це пише Metro.

Продукт компанії Раунтрі, що містить кілька плиток шоколаду, було недавно знайдено у коробці з мотлохом на одному з горищ у Лінкольнширі.

Вважається, що шоколад належав дідові домовласника з Іммінгема, який воював на війні й отримав подарунок, але навіть не куштував його.

Аукціоніст Пол Купер із Eddisons нікому у 2022 році не рекомендує спробувати цей кондитерський витвір на смак.

«Хоч яким вражаючим це є на вигляд, не думаю, що спокуса поласувати переважить. Експерти кажуть, що насправді з віком шоколад не стає небезпечним, він лиш втрачає аромат, текстуру й смакові властивості. Але знавці, ймовірно, не мали на увазі шоколадну плитку 122-річної давнини! Та й вояки і поціновувачі англо-бурської війни, які брали узяти участь у торгах, щоб додати цей раритет до своєї колекції, навіть чи мали на меті їсти такий скарб», – сказав експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus