USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Британії на автобусній зупинці знайшли секретні документи про місію есмінця у Чорному морі

27 Червня 2021 18:39
У британському Кенті на автобусній зупинці виявлено документи міністерства оборони. В одному з пакетів була інформації про місію есмінця HMS Defender.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ВВС.

Людина, що їх знайшла, передала документи журналістам, але побажала залишитися анонімним.

У документах йдеться, зокрема, про реакцію Росії на прохід есмінця через українські води поблизу узбережжя окупованого Криму. Відзначається, що Кремль може відреагувати на прохід корабля агресивно.

У штабі розглядали два можливих маршрути есмінця і три можливі варіанти дій у відповідь Росії – «безпечні і професійні» і «небезпечні і непрофесійні». Британці зупинилися на «безпечному і професійному прямому маршруті з Одеси в Батумі». Такий варіант, за їхніми словами, продемонстрував, що Лондон вважає води поблизу Криму українськими.

Згідно з другим варіантом, Defender тримався б подалі від берегів Криму. Але це дозволило б РФ говорити, що Британія злякалася або де-факто визнає українські територіальні води поблизу окупованого півострова російськими.

З документів випливає, що рішення направити есмінець саме першим курсом було прийнято для того, щоб висловити підтримку Україні, незважаючи на можливі ризики.

В іншій папці був план можливої військової присутності Великобританії в Афганістані після завершення там операції НАТО і виведення контингенту США.

В уряді Великої Британії почала розслідування інциденту.

Нагадаємо, в середу, 23 червня, Міноборони Росії заявило про відкриття попереджувального вогню по британському кораблю поблизу незаконно анексованого Криму. Бомбардувальник нібито скинув бомби на його шляху.

Міністерство оборони Великобританії, втім заявило, що попереджувальний вогонь по їх есмінцю ніхто не відкривав.

Кореспондент BBC Джонатан Біл, який виявився на борту британського есмінця HMS Defender, зняв подію на камеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правдоруб Показати IP 27 Червня 2021 18:48
Просто так секретні документи ніхто не губить, тим більше на зупинці...
Активіст Показати IP 27 Червня 2021 19:12
Англійський цирк. Один раз "наш" поїхав і МІ-6 став клоунами.
? Показати IP 27 Червня 2021 19:57
вата?
Андрій Показати IP 28 Червня 2021 08:01
На фото HMS Queen Elizabeth, а не HMS Defender. А в принципі, "какая разница".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus