USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Британії хочуть запустити «цифрову візу»

23 Травня 2021 21:10
У Міністерстві внутрішніх справ Британії анонсували наміри запустити систему «цифрової візи», яка автоматично визначатиме право мандрівника на в’їзд.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Guardian.

Йдеться про систему для мандрівників, які в’їздять до Британії без візи або імміграційного статусу.

Міністерка внутрішніх справ Пріті Пател розповіла, що це дозволить уряду чітко розуміти, скільки людей в’їжджає до країни і скільки її покидає. Очікується, що таких заявок буде 30 мільйонів щорічно.

Пропозицію про «цифровізацію кордону» оголосили у рамках ширших планів реформи системи притулку та міграції у Британії, після появи даних про те, що наявні оцінки щодо міграції суттєво відрізняються від реальної картини.

Вважалося, що у Британії проживає 3 мільйони громадян ЄС. Проте до кінця квітня заявки для отримання дозволу на проживання – як вимагають нові правила після Brexit – подали понад 5,4 млн осіб, з яких 4,9 млн отримали статус поселенця.

Запропоновані міністерством зміни щодо системи надання притулку зазнали критики, у тому числі в ООН. Неофіційно повідомлялося, що країни ЄС відмовилися від ініціативи Британії і не хочуть підписувати двосторонні угоди для депортації з острова на свою територію біженців, які змогли нелегально потрапити у Британію.

У той же час, стратегія передбачає спрощення умов для працевлаштування у Британії висококваліфікованих спеціалістів з інших країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus