USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

У Брянській області РФ загинула група українських військовослужбовців

27 Грудня 2022 11:41
Четверо українських військових – Юрій Горовець, Максим Михайлов, Тарас Карп’юк та Богдан Лягов – загинули у Брянській області рф під час виконання бойового завдання.

Про це повідомили росЗМІ, передає Українська правда і Цензор.НЕТ.

26 грудня ФСБ рф заявила про вбивство чотирьох українців, які нібито намагалися проникнути на територію Брянської області, щоб провести «диверсійно-терористичні акти».

Російська спецслужба повідомила, що в загиблих було іноземне озброєння, зокрема пістолети-кулемети SIG Sauer, прилади зв’язку і навігації та чотири бомби загальною потужністю близько 40 кг у тротиловому еквіваленті.

ФСБ також оприлюднила дані українців. У спецслужбі повідомили, що при спробі потрапити на російську територію були вбиті: Юрій Горовець 1988 року народження, позивний Святоша, його росіяни назвали командиром групи; Максим Михайлов 1990 р. н., позивний Непийпиво; Тарас Карпюк 1984 р. н., позивний Тарасій; Богдан Лягов 2003 р. н., позивний Аполлон.

Загибель українських військовослужбовців згодом підтвердив боєць ЗСУ Євген Карась. З оприлюднених росіянами світлин він зробив висновок, що група потрапила на мінне поле. Карась поділився спогадами про загиблих.
Тарас Карп’юк, 38 років

Він одним з перших пішов на війну у 2014 році. Під Іловайськом у близькому контакті з ворогом його поранило. Тарас довго лікувався. Після початку повномасштабної війни пішов на фронт.

Юрій Горовець народився 14 червня 1988 року.

У лютому 2021 року активісти пікетували офіс телеканалу «Наш», звинувачуючи його та його власника в роботі на РФ і вимагаючи закрити канал. Слідство стверджувало, що під час тих подій Горовець намагався відібрати мікрофон у репортера каналу «Наш» Олексія Пальчунова й нібито кілька разів ударив його по обличчю. У разі визнання винним йому загрожувало 5 років за ґратами.

Речник Генштабу Андрій Ковальов розповів: «В українському націоналістичному русі – це був легендарний чоловік. Націоналіст, принциповий практикуючий православний християнин, богослов. Щоб зрозуміти рівень його віри в Бога – одна лиш ілюстрація. В середовищі практикуючих християн і патріотів, він заслужив псевдонім – «Святоша. Це свідчить про багато що».

«Успішний диверсант. Це був його далеко не перший розвідувальний вихід. Росіяни заплатили страшну ціну... Націоналіст. Християнин. Актор. Мандрівник. Ветеран. Багаторічний учасник спільноти «Братство» Дмитра Корчинського», – написав Євген Карась про Юрія Горовця.
«Козак Непийпиво. Веселий і розпусний. Добрий та сміливий. Вічно молодий «провокатор Корчинського». М’який, але з вогником в очах. Романтик, який запалював пластидом зорі над окупованими територіями Брянщини, Курська і Бєлгорода», – розповів Карась про Максима Михайлова.
«Максим Непийпиво був справжнім другом. Дуже колоритний, завжди у шароварах, вишиванці і з козацькою люлькою. Про те, скільки ти вбив, ворогів складатимуть легенди, як і про те, скільки дівочих сердець ти розбив. Максим їздив на Кубань ще до Майдану, організовувати протести у РФ», – згадує лідер ГО «Національний спротив» Олексій Свинаренко.
«З початку війни 19-річний хлопець почав воювати. Відразу зголосився в диверсійну групу. Можете уявити кількість вдалих операцій з лютого... Хлопець надзвичайно сміливий. Завжди викликався добровольцем. І хоча через юний вік нарікав, що часто не беруть на найскладніші завдання, але Аполлон був щасливий. Його вважали геніально здібним, бо показував одні з кращих результатів по фізичній та тактичній підготовці», – опублікував він спогад військового, який служив разом з Богданом Ляговим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Kolyan Показати IP 27 Грудня 2022 16:04
Оце були хлопці з сталевими «горіхами»! Дуже шкода! Спочивайте з миром! Таким треба памятник ставити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus