USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Бразилії запроваджено надзвичайний стан через масові заворушення

9 Січня 2023 15:10
У Бразилії прихильники експрезидента увірвалися до урядових будівель. Чинний президент країни Лула да Сілва запровадив у столиці режим надзвичайної ситуації через заворушення.

Про це повідомляє Reuters, пише ТСН.

Режим надзвичайного стану діятиме до кінця місяця. Очільник країни пообіцяв покарати протестувальників, які беруть участь у заворушеннях.

Масові протести 8 січня відбулися за тиждень після складання присяги лівим Лулою да Сілвою. Багато протестувальників не погоджуються з результатами виборів 30 жовтня 2022 року, на яких Лула да Сілва переміг Жаїра Болсонару.

Під час акцій протесту незгодні часто перекривали дороги, підпалювали автомобілі та збиралися біля військових будівель, вимагаючи втручання бразильських збройних сил.

Далі вони хотіли прорватися до президентської резиденції – Палацу Планалту, де живе чинний президент Луїс Інасіо Лула да Сілва. Главу держави вчасно евакуювали зі столиці.
Правоохоронці застосували сльозогінний газ, світлошумові гранати та стріляли гумовими кулями. Демонстранти кидали в них залізні прути, каміння та розбивали машини.

Додамо, що США засуджують спроби підірвати демократію у Бразилії, президент Джо Байден уважно стежить за ситуацією. Євросоюз також підтримав новообраного президента Бразилії Лулу да Сілву та впевнений, що демократія переможе над насильством та екстремізмом.

Як ми писали раніше, через заворушення бразильська поліція заарештувала понад 400 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus