USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У Бразилії вирують стихійні пожежі на найбільшому в світі болоті Пантанал

10 Червня 2024 19:06
На бразильському Пантаналі, найбільшому в світі тропічному болоті, вже кілька днів пожежники борються зі стихійними пожежами.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Близько 32000 гектарів уже знищено пожежами в штаті Мату-Гросу-ду-Сул. За словами пожежників, їхнім зусиллям з гасіння полум'я заважав сильний вітер, що дув протягом вихідних і поширював вогонь.

Водно-болотні угіддя Пантаналу є домом для ягуарів, тапірів, видр, кайманів, анаконд і гігантських мурахоїдів.

Кліматологи кажуть, що цьогорічний сезон лісових пожеж розпочався раніше і є більш інтенсивним, ніж у попередні роки, також у Пантаналі випало менше дощів, ніж зазвичай, що сприяло поширенню вогню. Вінісіус Сілгейро з місцевої неурядової організації Instituto Centro da Vida розповів, що найбільше турбує те, що навіть у сезон дощів спостерігається таке зростання кількості пожеж.

За даними Національного інституту космічних досліджень Бразилії (INPE), кількість пожеж з початку року до 9 червня була на 935% більшою, ніж за аналогічний період минулого року. Таке зростання викликає особливе занепокоєння, оскільки високий сезон лісових пожеж розпочинається в липні.

Читати ще: У Бразилії через повені загинули вже 85 людей

У квітні влада штату Мату-Гросу-ду-Сул оголосила надзвичайний екологічний стан, заявивши, що низький рівень опадів створює ідеальні умови для лісових пожеж.

Кількість пожеж у 2024 році є найвищою з 2020 року, який був найгіршим за цим показником у регіоні Пантанал за всю історію спостережень. Усього з 1 січня до 9 червня 2023 року було зареєстровано 127 пожеж. За той самий період цього року їх було 1315.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Новина Показати IP 10 Червня 2024 19:21
Ратно в шоці а у Ковелі паніка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus