USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Бразилії вперше у світі зафіксована смерть людини від вірусу, що передається мошками

26 Липня 2024 23:45
Інфекційна хвороба Oropouche, що передається людям через укус мошок та комарів, відома, зокрема у Бразилії, своєю шкідливістю. Проте вперше у світі зафіксовано загибель людини від цього вірусу.

Як повідомляє The Telegraph з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров’я Бразилії, у країні зареєстровані перші у світі випадки смерті від вірусу Oropouche. Зокрема, дві жінки померли від цієї хвороби, що розповсюджується інфікованими мухами та комарами.

«Жінки зі штату Баїя на північному сході Бразилії у віці до 30 років, без супутніх захворювань, але з ознаками та симптомами, схожими на тяжкий випадок лихоманки денге (вірусне захворювання, – ред.)», – йдеться у заяві міністерства.

За даними агентства охорони здоров’я, симптоми зазвичай тривають від трьох до шести днів. Це лихоманка, м’язові болі, скутість суглобів, головний біль, блювання, нудота, озноб, чутливість до світла. Тяжкі випадки можуть призвести до небезпечних для життя ускладнень, таких як менінгіт.

Читати ще: Вчені знайшли зв’язок між тривожністю і хворобою Паркінсона після 50 років

«На вебсайті Центру з контролю та профілактики захворювань США говориться, що наразі відомі спалахи лихоманки Oropouche у деяких частинах Болівії, Бразилії, Колумбії, Куби та Перу», – йдеться у публікації.

Міністерство охорони здоров’я Бразилії повідомило, що у 2024 році було зареєстровано 7236 випадків зараження вірусом Oropouche, більшість з яких були зареєстровані у штатах Амазонас та Рондонія.

Як зазначається, симптоми зараження Oropouche зазвичай виявляються через чотири-вісім днів після укусу.

За даними міністерства охорони здоров’я, більшість випадків захворювання було зареєстровано в регіоні Амазонки у Бразилії, але спалахи та окремі випадки також мали місце в інших місцях Латинської Америки.

Гарячка Оропуш: що треба знати

Це арбовірусна інфекційна хвороба, що передається людям через укус мошок і комарів від лінивців. Нерідко спричинювала великі епідемії, які є поширеними та дуже швидкоплинними. Одна з найперших за величиною сталася в місті Белем, в бразильському штаті Пара, де захворіло 11 тисяч людей.

Читати ще: Зміни клімату загострюють симптоми неврологічних та психічних захворювань

У бразильській Амазонці ця хвороба є другою за частотою серед вірусних захворювань, поступаючись лише гарячці денге. Кілька епідемій спричинили понад 263 000 випадків, з них лише 130 000 відбулися в період з 1978 по 1980 рік. Донині, лише в Бразилії, за підрахунками, сталося понад 500 тисяч випадків. Хоча, ймовірно, їх значно більше. У 2020 році ВООЗ сповістила про спалах хвороби у Французькій Гвіані, де впродовж 11 серпня – 25 вересня виявлено 37 випадків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus