USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

У Болгарії археологи знайшли золоті артефакти часів Римської імперії

Сьогодні 00:17
Археологи, які проводили розкопки в болгарському селі Капітан Петко Воєвода, знайшли золоті артефакти в могилі фракійського вершника часів Римської імперії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

Серез знахідок – золоті намисто, діадема, каблучка, а також ніж, прикрашений золотими елементами та напівкоштовним камінням.

Також археологи виявили кілька видів зброї, зокрема меч, різні типи ножів та списів.

Поряд був похований кінь, прикрашений золотою аплікацією.
Археологи на чолі з Даніелем Агре заявили, що в могилі було покладено повне бойове спорядження фракійця, включно з плетеним нагрудником дуже рідкісного типу в римську епоху.
Усі знайдені предмети планують перенести до спеціально підготовленого приміщення музею в Тополовграді. До того часу місце цілодобово охоронятимуть поліцейські.

Читати ще: У Болгарії археологи виявили двометрову статую Гермеса

Фракійці – загальна назва групи індоєвропейських племен, що населяли в давнину південний схід Балканського півострова, а також північно-східне узбережжя Егейського моря, яке завоювали Птолемеї, а потім відвоював македонський цар Філіпп V.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus