USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.60 10.77

У бюджетах Волині – майже 2 мільйони гривень туристичного збору

Сьогодні 06:43
Громади Волині за підсумками семи місяців 2024 року залучили до бюджетів 1 мільйон 965 тисяч гривень туристичного збору. Це на 23 відсотки більше проти аналогічного періоду торік.

Про це інформує пресслужба ГУ ДПС у Волинській області.

З огляду на сприятливі погодні умови зони відпочинку в області не мають дефіциту громадян, які проводять відпустки чи відпочивають у спеціально облаштованих місцях проживання. А це означає, що громади повинні залучити до бюджету додаткові надходження від туристичного збору, – наголошують у податковій службі та нагадують представникам бізнесу про обов’язок своєчасно сплачувати належні податки до бюджету.

Читати ще: За пів року волиняни сплатили 1 млрд 857 млн грн ПДВ

Платниками туристичного збору в Україні є громадяни та іноземці, які перебувають на території України і користуються послугами готелів, пансіонатів, мотелів, кемпінгів та інших об’єктів тимчасового проживання. Туристичний збір є обов’язковим для цих осіб та сплачується як частина вартості проживання.

Ставки туристичного збору встановлюються рішенням територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Читати ще: До місцевих бюджетів Волині надійшло вже 150 мільйонів податку на нерухомість
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus