USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

У Бішкеку ввели комендантську годину: заборонені мітинги, продаж зброї та алкоголю

10 Жовтня 2020 17:56
У Бішкеку, де декілька днів тривають масові протести через результати парламентських виборів, ввели комендантську годину та низку заборон для громадян.

Відповідний наказ у суботу, 10 жовтня, підписав комендант Бішкека Алмазбек Орозалієв, пише Бабель.

«На території Бішкека з 21:00 до 05:00 вводиться комендантська година для всіх громадян і осіб без громадянства, за винятком державних і муніципальних службовців, які здійснюють і сприяють діяльності комендатури», – йдеться в наказі коменданта.

На час комендантської години у Бішкеку забороняється продаж зброї, хімічних та отруйних речовин сильної дії; алкогольних напоїв – з 18:00 до 09:00, а також проведення мітингів, зборів, ходи, масових заходів тощо.

До того ж у столиці Киргизстану починає діяти особливий режим вʼїзду і виїзду.

«Комендатура має право залучати громадян до охорони громадського порядку, тимчасово виселяти громадян із районів, небезпечних для проживання, забороняти окремим громадянам залишати певну місцевість, перевіряти документи, обмежувати рух транспортних засобів і проводити їх огляд, а також вводити особливі правила користування зв’язком на території міста», – йдеться в наказі.



Нагадаємо, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков увів у Бішкеку режим надзвичайного стану на 2 тижні. Окрім цього, глава держави наказав ввести до столиці війська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus