USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

У Білорусі затвердили смертну кару за державну зраду

21 Лютого 2023 16:44
У Білорусі затвердили страту за «державну зраду». Відповідний проект змін до Кримінального кодексу затвердила Палата представників.

Про це інформує УНІАН.

«Законопроектом передбачається можливість застосування виключної міри покарання у вигляді смертної кари до посадових осіб, які обіймають державну посаду, та осіб, на яких поширюється статус військовослужбовця, які вчинили злочин, передбачений статтею 356 КК «зрада державі», – йдеться у повідомленні Палати представників Білорусі.

При цьому депутати затвердили введення штрафу за «злочин проти миру і безпеки людства, громадської безпеки, безпеки руху, здоров’я населення і держави». Його розмір становить до 50 тисяч базових величин, а це близько 2,7 мільйона гривень.

Читати ще: Як білоруська пропаганда створює міф про «землю обітовану»: історія волинського зрадника

У травні 2022 року президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав поправки до Кримінального кодексу, які передбачають смертну кару за замах на вчинення теракту. Тоді активізувалися «рейкові партизни», які намагалися перешкодити білоруській владі допомагати Росії у війні проти України. Їхні дії кваліфікували як тероризм.

7 грудня 2022 року палата представників з нацбезпеки Білорусі подала на розгляд депутатам законопроект «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності», яким пропонували «передбачити можливість застосування виняткової міри у вигляді смертної кари за зраду державі, яка вчинена особою на державній посаді, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP 21 Лютого 2023 18:41
білоруси! лукашенко продався путіну, стратьте його за це! а краще обох!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus