USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Білорусі затримали 14 лідерів та активістів незалежних профспілок

21 Квітня 2022 09:19
У Білорусі 14 профспілкових активістів не виходять на зв'язок після обшуків і затримань.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна», передає УП.

«Після вчорашніх обшуків в офісах незалежних профспілок на зв'язок не виходять 14 профспілкових активістів. Це лідери та активісти Білоруського конгресу демократичних профспілок (БКДП)», – йдеться в повідомленні.

До БКДП входять Вільна профспілка металістів, Вільна профспілка Білорусі, незалежна профспілка Радіоелектронної промисловості (РЕП).

За даними правозахисників, у СІЗО КДБ перебуває четверо активістів, серед яких Сергій Антусевич (колишній працівник «Гродно Азот», віцеголова Білоруського конгресу демократичних профспілок) та Геннадій Фединич (лідер Білоруської профспілки радіоелектронної промисловості).

Місцезнаходження п'ятьох затриманих встановлюють. Із сімома активістами немає зв'язку, їхня доля наразі невідома. Одну людину відпустили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus