USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

У Білорусі заявили, що після зміцнення кордону бійці повертаються в частини. Але їх не меншає

24 Жовтня 2022 15:15
Міністерство оборони Білорусі показало, як білоруські військовослужбовці повертаються в пункт постійної дислокації після «посилення» держкордону, а українські прикордонники заявляють про незмінність ситуації.

Про це пише УП з посиланням на міністерство оборони Республіки Білорусь та речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

«Білоруські військовослужбовці, які успішно виконали завдання з посилення ділянок державного кордону, повертаються в пункт постійної дислокації. Гвардійців зустріли представники командування військової частини, а також рідні та близькі», – йдеться в повідомленні міноборони РБ.

Там не уточнюють, скільки військовослужбовців повертаються до пункту дислокації, а скільки залишаються поблизу кордону.

Читати ще: У Білорусі зосередили увагу на потенційних призовниках, – Генштаб

Натомість відомство показало фотографії, як військовослужбовців зустрічають «хлібом-сіллю» в частинах, а також знімок зустрічі бійця з дитиною.
«Змін у ситуації на державному кордоні з Республікою Білорусь не відмічаємо. Обстановка залишається контрольованою. Ми продовжуємо фіксувати ту саму кількість військових підрозділів РБ, що й раніше були на посиленні кордону з нашою країною, які змінюються на ротаційній основі. Змін у характері їхніх дій також не спостерігаємо».

Нагадаємо, аналітики ISW зазначають, що сценарій наступу з Білорусі на північно-західну частину України, щоб перервати українські лінії постачання із західних країн-партнерів, залишається малоймовірним у найближчі місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинянин Показати IP 24 Жовтня 2022 15:41
меліть меліть а кулимет тримаймо напоготові
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2022 19:02
треба бути готовими до всього і вдень, і вночі, і з суші, і з неба, бо вже на шашлики разок сходили минулої весни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus