USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

У Білорусі розпочато раптову перевірку бойової готовності військ

13 Грудня 2022 13:01
У вівторок, 13 грудня, за дорученням президента Білорусі Олександра Лукашенка розпочато раптову перевірку бойової готовності військ РБ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Республіки Білорусь, передає УНІАН.

«Заходи матимуть комплексний характер, війська повинні будуть у найкоротші терміни висунутися у призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону й оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заплановано пересування військової техніки та особового складу. Через це будуть введені тимчасові обмеження для транспорту на окремих дорогах і ділянках місцевості.

Додамо, згідно з інформацією «Білоруського Гаюна», з пункту постійної дислокації 38-ї окремої десантно-штурмової бригади (Брест) рухається колона військової техніки на південний схід від Бреста, до міста Малорита/агромістечка Мокрани.

У складі колони – не менше як 25 БТР-80, близько 30 вантажівок МАЗ з особистим складом і майном, три 120-мм міномети 2Б23 «Нона-М1», 2 паливозаправники, командно-штабна машина Р-145БМ, 2 машини зв’язку, не менше як 5 машин прикордонної служби РБ, машина швидкої допомоги і 2 польові кухні.

Зазначимо, Мокрани в Малоритському районі – прикордонне агромістечко в Білорусі, що межує з Волинською областю.
Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Білорусь заперечує участь на боці Росії в цій війні. Але Лукашенко надає путінським військовим територію своєї країни для ракетних ударів по Україні.

Також велика війна розпочалася із вторгнення російських військ з території Білорусі. Зараз теж регулярно спливають повідомлення про те, що нашу країну можуть знову атакувати з території РБ, але українців заспокоїли: поки що такий сценарій малоймовірний.

Водночас Лукашенко регулярно заявляє про те, що на Білорусь нібито готувався напад, він усіляко виправдовує агресію Москви проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
spec Показати IP 13 Грудня 2022 15:00
дируни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus