USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

У Білорусі повістки приходитимуть SMS-повідомленнями

6 Квітня 2024 17:20
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про SMS-повістки.

Про це повідомляється на державному правовому порталі, пише Бабель.

Новий закон дозволяє військовим комісаріатам сповіщати чоловіків про явку у військкомат чи призов на військову службу через SMS. Оператори звʼязку тепер зобовʼязані надавати номери громадян, що перебувають на військовому обліку, на запит військкоматів протягом тижня.

SMS-повістки будуть надсилатися в разі мобілізації, а також на заходи з мобілізаційної підготовки. Факту надсилання SMS буде достатньо, щоб повідомлення юридично вважалося доставленим адресату.

Читати ще: Покажіть перепустку! Що відбувається у волинських селах на кордоні з Білоруссю

Щодо паперових повісток, то тепер їх вручатимуть не тільки працівники військкоматів. Це зможуть робити посадові особи організацій, яких визначить місцева влада. Повістки можуть вручати не лише за місцем проживання, а й за місцем роботи чи перебування.

Максимальне покарання за ухилення від призову тепер три роки позбавлення волі замість двох років. Неявка на призовні заходи без поважної причини – це штраф. Максимальний штраф за порушення щодо військового обліку збільшили з 3 до 25 базових величин. Базова величина становить 40 білоруських рублів (500 грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Трамп Показати IP 6 Квітня 2024 18:10
В них війни немає.пох₴р на ті повістки.не везли б в нас на бойню,то хай би приходили хоть поштовим голубом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus