USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Білорусі на акції протесту затримали близько 60 осіб, серед них – редактори опозиційного видання

27 Березня 2021 17:55
У Білорусі вдень 27 березня силовики затримали близько 60 осіб, у тому числі редакторів опозиційного порталу Tut.by, на тлі спроб людей зібратися на акцію протесту.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на білоруську службу Радіо Свобода.

На 27 березня в Телеграм-каналах, через які координуються нелояльні до Олександра Лукашенка громадяни, анонсували першу масову весняну акцію. Зібратися великими групами протестувальникам, схоже, не вдалося ніде.

Близько 14 години дня почалися затримання поблизу площі Бангалор у Мінську.

Портал Tut.by повідомив, що серед затриманих – їхні редактори Анна Калтигіна та Галина Уласик, а також кореспондентка видання «Наша Ніва» Катерина Карпицька і фотограф.

На 17 годину правозахисний центр «Вясна» повідомляв про 60 затриманих у Мінську, Новогрудку та Солігорську.

Надходили свідчення про затримання і в інших районах міста.

У той же час в МВС заявили, що «у всіх регіонах країни не зафіксовано жодного несанкціонованого масового заходу», а «інформація про масові затримання, зокрема, біля площі Бангалор, не відповідає дійсності».

Як пише Tut.by, Слідком відкрив кримінальне провадження за фактом розміщення у Telegram-каналах закликів до участі в акції. «Слідком попереджає, що особи, які піддадуться на заклики і візьмуть участь у несанкціонованих заходах, будуть притягуватися до кримінальної відповідальності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Щось не так Показати IP 27 Березня 2021 18:36
В лозунгах *змагарів*. Вони пишуть *Живе Білорусь*. Правильно пишуть - Білорусь живе. А вони ж, нерозумні, хочуть, щоб вона виживала на позичені гроші, як Україна. Щось тут не так .... Лукавлять *змагарі*......
41 Показати IP 27 Березня 2021 19:14
Білорусь і насправді живе, але поки що. Як тільки так станеться, що до влади прийде самозванка Тихановска, то згадають вони, що таке живе білорусь.
Еге ж Показати IP 27 Березня 2021 19:51
Тихановська Білоруссю буде борги віддавати - за свої мандрівки європою від *двору* до *двору*. Противна лицемірна баба.
РБ не РФ і не Україн Показати IP 27 Березня 2021 20:03
Сябрам промили мізки, що багатших за них росіян не люблять (із заздрощів), українцям заздрять, особливо западенцям, що легко міняють президентів на майданах, а на європейців готові молитися і себе називати то напівлитвинами, то недополяками аби не русами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus