USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Білорусі на акціях протесту затримали понад 100 людей, серед них – журналісти

20 Червня 2020 13:43
Увечері 19 червня в Мінську та інших містах Білорусі затримали десятки учасників «живих ланцюгів», журналістів і просто перехожих.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За інформацією правозахисників, у Мінську затримали щонайменше 80 осіб. Ближче до ранку затриманих почали відпускати з РУВС столиці. Із частиною проводили профілактичні заходи, щодо частини склали протоколи за участь у несанкціонованому масовому заході. Серед затриманих у Мінську було 8 журналістів.

У Бобруйську міліція затримала близько десятка осіб, серед них – трьох журналістів, у Гомелі – мінімум 9 людей, у Вітебську – не менше 7, у Могильові – мінімум 6, у Новополоцьку – 3, в Орші, Слуцьку і Гродно затримані мінімум по одній людині.

Акції солідарності відбувались на підтримку активістів і політиків, яких затримала влада країни під час президентської виборчої кампанії.
Нагадаємо, 18 червня в Білорусі затримали головного опонента Лукашенка Віктора Бабарика та його сина. Вони перебувають у СІЗО. Проти Бабарика порушили справу про участь у злочинній організації.

Того ж дня в Мінську відбувся пікет солідарності на підтримку активістів і політиків, затриманих під час президентської виборчої кампанії. Біля пікетів зі збором підписів за альтернативних кандидатів у президенти країни вишикувався багатокілометровий живий ланцюг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фемен Показати IP 20 Червня 2020 13:58
Ми більше не поїдемо, бо комарі в Білорусі як ворони!
Анонім Показати IP 20 Червня 2020 16:24
Нехочуть люди жити в мирі і спокою!
Дзвоніть на 103 Показати IP 20 Червня 2020 23:01
Аніжєдєті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus