USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Білорусі через участь у протестах масово відраховують студентів та звільняють викладачів

28 Жовтня 2020 19:24
У Білорусі з університетів почали відраховувати студентів
та звільняти викладачів за участь у акціях протесту проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це повідомляють численні білоруські Telegram-канали, пише Бабель.

Так, за даними каналу «Мирный БГУИР», у Білоруському державному університеті інформатики та радіоелектроніки вже склали список із 65 студентів (на яких раніше були оформлені протоколи), яких збираються відрахувати з вишу.
За даними Onliner, з Брестського державного технічного університету відрахували вже 9 студентів. З Білоруського державного університету культури і мистецтв відраховують 18 студентів.
За даними каналу страйкому БДУКМ, вчора їх запросили написати пояснювальні записки, а вже сьогодні вранці їхні перепустки були заблоковані.

З Білоруського державного медичного університету відрахували 20 студентів, їм вже вручили накази. Низка інших студентів збирають підписи під проханням не відраховувати людей.
Також із Мінського державного лінгвістичного університету звільнили викладача кафедри теорії та практики англійської мови Анну Аблову, її звинуватили в порушенні наказу не брати участі в мітингах на території вузу, повідомляє Euroradio.
Окрім цього, повідомляється про відрахування з Білоруського національного технічного університету від 20 до 30 студентів, з Білоруської державної академії мистецтв – 3 студентів.
Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив: «Не хочуть робітники працювати – не треба. Але їх одиниці, які не хочуть. Студенти: прийшли вчитися – вчіться. Хто хоче, той нехай вчиться. Хто вийшов в порушення закону на несанкціоновані акції, позбавляється права бути студентом. Нема за що, відправте їх, як я говорив, кого в армію, а кого – на вулицю. Нехай ходять по вулиці. Але вони повинні бути відраховані з вишу. Те ж саме викладачі, їх теж одиниці, які бридко поводяться у вузах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 29 Жовтня 2020 07:28
правильно робить бацька...відскакали придурки
Остап Вакарчук Показати IP 29 Жовтня 2020 10:27
Правильне рішення прийняв - президент Білорусії. Тепер нехай ці студенти разом з тими викладачами, хто їх погнав на вулиці за 2-5 рублів на акціїї протесту проти Лукашенка О.Г. тепер думають та їдуть до нас в Україну, до Польщі, до Литви, до Єстонії до тих країн, які найбільше бажали відставки Лукашенка О. Г. Нехай тепер влаштовуються самостійно на роботу або продовжують навчання по-європейськи. Бажають жити в ЄС, жити по-європейськи, їдьте, живіть та працюйте. Удачі вам на чужбині!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus