USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Біблії знайшли фрагмент про Україну та Росію: про що йдеться у тексті

24 Березня 2022 21:56
В одному з псалмів, авторство яких приписують біблійному царю Давиду виявили фрагмент про Україну та Росію.

Цікавий уривок виявив користувач Yuriel Shtern у Facebook, пише ТСН.

Зокрема, у 50 псалмі (49 в українському перекладі – ред.), у 15 вірші йдеться про те, що одне зі слів וַוּקְרָאֵנִי гебрейською мовою читається як «в’украені», що нагадує слово «Україна». Прямий переклад цього слова «і поклич». Таким чином, це слово можна трактувати так, що Україна виявляється «призваною» країною.

А в наступному рядку – 16 вірші – одне зі слів гебрейською мовою дослівно читається як «раша», що схоже на сленгову назву Росії. Цікаво, що це слово буквально означає «зло» – רָשָׁע.

«Поклич мене в час лиха

і я тебе визволю, ти ж прославиш мене.

А неправедному Бог скаже:

«Яке ти маєш право говорити про мої постанови

і розповідати про мою угоду?» – йдеться у цьому уривку з псалмів Давида в українському перекладі.

Зауважимо, що Книга псалмів, або Псалтир – одна з книг Старого Заповіту Біблії. У юдейській, католицькій і протестантській традиціях сучасна Книга псалмів містить 150 псалмів, а в православній – 151 псалом.

Псалми призначалися для співу з музичним супроводженням і вживалися в літургії у Єрусалимському храмі; євреї та християни і надалі вживають їх як у громадському, так і в приватному поклонінні. Більшість псалмів – вираження хвали і поклоніння Богові та Його справам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Філіп Показати IP 25 Березня 2022 11:56
Чомусь подібні "пророцтва" розшифровують вже після того як стається сама подія. Тобто це ніякі не пророцтва, а просто підганяють текст під потрібний контекст. Безкорисливі писання
Виталий до Філіп Показати IP 11 Липня 2022 22:24
Пророчества были непонятны до момента их исполнения, это специально так было дано Богом чтоб враг (сатан) не понял и не помешал. Так было и с Иисусом, дьявол думал что он победил когда Иисуса распяли а оказалось всё наоборот. Также есть вещи которые в те времена нельзя было объяснить к примеру интернет, телевидение, танки, вертолёты, самолёты... . Поэтому в меру понимания пророка что он увидел то и написал.
Наталочка Показати IP 25 Березня 2022 20:30
Бо все тримається в таємниці поки не прийде час розповісти. Якби раніше про це говорили то ніхто б не повірив. Найкращий час говорити тоді коли це стається і стає очевидним.
Ольга Показати IP 4 Квітня 2022 23:57
Ну, я не здивований. Росіяни завжди ттакими були. В цьому вірші дуже влучно про них йдеться http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=943624

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus