USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

У Берліні перед посольством Росії українські жінки розвісили дитячі шкарпетки

30 Березня 2022 10:27
У рамках Маршу українських матерів Save children of Ukraine перед російським посольством у Берліні розвісили дитячі шкарпетки – стільки, скільки українських дітей вбили росіяни за місяць війни в нашій державі.

Про це Укрінформу повідомили в агенції PR Batteries, яка є співорганізатором Маршів українських матерів у багатьох містах світу.

«Другий тиждень поспіль у великих містах Європи та Америки проходять Марші українських матерів Save children of Ukraine. Жінки, що були змушені бігти від війни, знову вийшли розповісти про страждання та смерті українських дітей, військові злочини Росії та вкотре благали закрити небо над Україною», – йдеться у повідомленні.

У Берліні акція пройшла перед стінами російського посольства, де українські жінки організували перформанс у пам'ять про дітей, що загинули під час російської агресії в Україні. Стрічка з дитячими шкарпетками символізувала маленькі життя, що обірвалися за один місяць війни.
Крім цього, жінки співали колискові та тужливі українські пісні, а також ділилися своїми історіями. Опісля перфомансу матері пройшли маршем до Бранденбурзьких воріт, де долучились до загальної демонстрації, організованої «Віче».

Як повідомляли, цього тижня Марші українських матерів відбулися й в інших містах. Зокрема у Будапешті на березі Дунаю організатори Маршу виклали 300 пар ношеного взуття в пам’ять про щонайменше 300 загиблих від авіаудару по Драматичному театру в Маріуполі.
Читати ще: У центрі Львова виставили 109 дитячих візочків – саме стільки дітей загинули через війну

В Атланті у рамках заходу українських матерів запалили 136 свічок, викладених на асфальті у слово Kids, нагадуючи про напис «Діти» біля Маріупольського театру.

Марш українських матерів також пройшов у Нью-Йорку. Українки з ляльками у закривавлених простирадлах на руках та плакатами із гаслами Close the sky пройшли від офісу UNICEF до Times Square.
Марш Матерів став частиною мітингу у столиці Кіпру Нікосія під посольством РФ. Його організували спільно кіпріоти й українці проти війни та вбивства цивільного населення, зокрема дітей. На ньому зібралося близько 300 людей різних національностей.

Наступного тижня Марш українських матерів пройде 2 квітня, за день до виборів у Будапешті, біля офісу UNICEF.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus