USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

У Бахмуті загинув історик Юрій Коваленко, який відкрив місце розташування головного храму гетьманської столиці

16 Березня 2023 13:53
У бою за Бахмут загинув відомий український історик, археолог, краєзнавець, випускник історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Юрій Коваленко.

Про це повідомив Київський Національний університет ім. Шевченка.

«Людина-легенда для Глухова, Сумщини та України... Юрій Коваленко брав участь у численних археологічних експедиціях, зокрема досліджував руїни Батурина, який у 1708 році знищили московські загарбники за наказом Петра І. Саме Юрію належить відкриття місця розташування головного храму гетьманської столиці – собору Живоначальної Трійці у північній частині колишньої фортеці», – повідомили в університеті.

У 2014 році Коваленко як волонтер доєднався до гуманітарної місії «Чорний тюльпан», їздив на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей, де шукав тіла загиблих українських воїнів. Всього вивіз понад 150 тіл українських захисників. До цього протягом 26 років займався пошуками військових поховань часів Другої світової війни.
У 2020 році Юрій Коваленко підписав контракт із 58-ю мотопіхотною бригадою імені гетьмана Івана Виговського. у 2021 році захистив кандидатську дисертацію, вже перебуваючи в лавах ЗСУ.

Як повідомляли, на війні загинув учасник «Ліги сміху» Роман Іваненко. 24 лютого 2023 року він отримав важке поранення і потрапив у полон. Окупанти не надали йому необхідну допомогу, в результаті чого він загинув через 4 дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus