USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

У Афганістані жінкам дозволили навчатися в університетах

2 Лютого 2022 14:11
У середу, 2 лютого, афганські університети відкрилися на другий семестр, і жінок допустили до навчання вперше з моменту захоплення влади Талібаном у серпні минулого року.

Вони навчаються в різних групах із чоловіками, повідомляє Укрінформ.

Рівний доступ для чоловіків та жінок до освіти був однією з головних вимог міжнародної спільноти на перемовинах з Талібаном як умова для відновлення фінансової допомоги.

«ООН вітає оголошення, що державні університети відкриються 2 лютого для студентів – і чоловіків, і жінок. Це важливо, аби кожна молода людина мала рівний доступ до освіти», – заявили у вівторок в місії ООН в Афганістані.

Нагадаємо, що під час попереднього режиму Талібану з 1996 до 2001 року дівчатам та жінкам було заборонено здобувати середню й вищу освіту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Т Показати IP 3 Лютого 2022 16:48
Хочеться ще почути, що афганські жінки матимуть право на роботу за освітою. Середньовіччя повернулось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus