USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

У Pfizer заявили, що бідні країни не хочуть закуповувати вакцину компанії

8 Травня 2021 18:34
Генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла заявив, що країни з низьким та середнім рівнями прибутків свого часу вирішили не замовляти вакцину проти COVID-19 виробництва Pfizer/BioNTech.

Про це він зазначив у листі співробітникам компанії, опублікованому у мережі Linkedin, передає Укрінформ.

Очільник Pfizer наголосив, що справедливий розподіл вакцини був політикою компанії з першого дня. Бурла розповів, що отримати вакцину можна було за двох умов: забезпечити адекватну ціну, а також достатній обсяг виробництва.

За його словами, Pfizer/BioNTech запропонували багаторівневу модель ціноутворення для свого засобу. Pfizer просить країни з середнім рівнем прибутку платити вдвічі менше, ніж країни з найвищими рівнем, тоді як країнам з низьким рівнем пропонують придбати вакцину за собівартість.

Втім, більшість доз вакцини, виробленої компанією Pfizer, зарезервували саме багаті країни.

Читати ще: У Pfizer за три місяці продали ковід-вакцин на 3,5 мільярда доларів

Бурла наголосив, що згодом вирішив знову звернутися до низки країн з середнім та низьким рівнями прибутку, щоб ті зарезервували дози вакцини, але вони вирішили замовити аналогічні засоби в інших виробників.

Про які саме країни йдеться, глава Pfizer не уточнив.

Раніше управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) має намір на початку наступного тижня дозволити застосовувати вакцину Pfizer / BioNTech Covid для підлітків у віці від 12 до 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Йой Показати IP 8 Травня 2021 19:39
Бо в нас велике крадівництво.
Москаль до Йой Показати IP 9 Травня 2021 06:47
Бо у Вас нет вакцины Спутник и еще чего то
Вколи Пфайзер Показати IP 8 Травня 2021 20:54
Поможи Америці.
Сс Показати IP 8 Травня 2021 20:58
Цікаво чому цей пан Бурла ще й досі не вакцинувався своєю вакциною???
Наталія Показати IP 12 Травня 2021 21:11
Дайте цю вакцину платно! Багато людей хоче вакцинуватися нею і готові заплатити чималі гроші. Але ж ні "тільки дня певних категорій". Дайте платно,зберіть ці кошти і на них закупіть слідуючі партії вже для бідних верств населення. Але в нас похоже не зацікавлені,щоб люди вакцинувалися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus