USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

У Pfizer за три місяці продали ковід-вакцин на 3,5 мільярда доларів

5 Травня 2021 10:27
Американська фармацевтична компанія Pfizer очікує, що вакцини проти коронавірусу, які вона виробляє разом із німецькою фірмою BioNTech, матимуть «тривалий попит». У 2021 році вони мають принести понад третину всіх доходів Pfizer.

Це випливає з квартального звіту компанії. Свої прогнози Pfizer ґрунтує на нинішніх показниках продажів вакцини й потенційних домовленостях із урядами, пише Громадське.

Зокрема, за перший квартал 2021 року компанія продала вакцин на 3,5 мільярда доларів; вона також уже має контракти на постачання 1,6 мільярда доз вакцин до кінця року — їхнє виконання принесе 26 мільярдів доларів.

Крім того, в найближчі місяці Pfizer розраховує укласти ще кілька контрактів на постачання вакцин на цей і 2022 рік. Цьому може сприяти повне схвалення вакцини для дітей віком від 16 років і в майбутньому — для дітей 12-15 років.

Читати ще: На COVID-вакцинацію всього дорослого населення світу потрібно до $65 мільярдів, – ВООЗ

«З урахуванням цього вважаємо, що тривалий попит на вакцини проти COVID-19 — подібний до вакцин проти грипу — є ймовірним результатом», — йдеться у звіті.

У найближчих планах Pfizer — представити перші результати дослідження безпечності вакцини на дітях віком 2-11 років (до вересня 2021 року), а також ефективності третьої (бустерної) дози для підтримання імунітету. У 2022 році компанія планує попередньо виробити 3 мільярди доз вакцини.

Pfizer і BioNTech спільно виробляють вакцину проти коронавірусу. Це мРНК-вакцина (детальніше тут), яка складається з двох доз. Як витрати, так і прибутки від продажу препарату американська й німецька компанії ділять порівну.

Тоді як Pfizer і ще одна американська компанія Moderna самі встановлюють ціну на вакцину (а отже, і заробляють на ній), деякі інші виробники, як-от AstraZeneca та Johnson & Johnson, зобов'язалися продавати вакцини за собівартістю до завершення пандемії.

Нагадаємо, управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) має намір на початку наступного тижня дозволити застосовувати вакцину Pfizer / BioNTech Covid для підлітків у віці від 12 до 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 5 Травня 2021 11:09
Ничего личного. Просто бизнес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus