USD 41.25 41.58
  • USD 41.25 41.58
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.30 10.60

У NASA нарешті відкрили капсулу з астероїдним пилом вартістю мільярд доларів

23 Січня 2024 00:41
Вчені Космічного центру імені Джонсона в Х'юстоні відкрили решту зразків астероїда Бенну віком 4,6 мільярда років, які зібрала місія Osiris-Rex.

Куратори Космічного центру заявили, що вони незадоволені результатом, адже відкрити каністру з астероїдним пилом вдалося лише через чотири місяці після того, як вона спустилася на парашуті крізь атмосферу Землі в пустелю Юта, пише УП. Життя з посиланням на The Guardian.

Нещодавно у NASA відкрили два застряглі кріплення, які заважали дістати деякі зразки астероїда Бенну. Тепер команда кураторів змогла відкрити капсулу та витягти залишки матеріалу.

«Всі раді побачити залишки скарбу, який зберігає Osiris-Rex», – каже начальниця відділу Ares (Astromaterials Research and Exploration Science) Космічного центру імені Джонсона Ейлін Стенсбері.

Доктор Ніколь Ланнінг, кураторка Osiris-Rex, додає: «Команда кураторів продемонструвала суперстійкість і виконала неймовірну роботу, щоб зняти ці вперті кріплення з головки TAGSAM. Ми надзвичайно раді успіху».

Астероїд Бенну віком 4,6 мільярда років класифікують як «потенційно небезпечний», оскільки його шанс врізатися в Землю до 2300 року оцінюють як 1 до 1750.

Більшість зразків гірських порід, які зібрала місія NASA Osiris-Rex, було вилучено незабаром після того, як капсула опинилася на Землі, але в головці пробовідбірника залишився додатковий матеріал, доступ до якого виявився важким.

Як повідомляє Los Angeles Times, команда розробила спеціальні інструменти, виготовлені з хірургічної немагнітної нержавійної сталі, щоб відкрити його і не забруднити зразки земним повітрям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus