USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

У 4-річної дівчинки після вживання кислих льодяників утворилася дірка на язику

9 Листопада 2021 23:31
У чотирирічної дівчинки з Мельбурна, Австралія, залишився сильний опік язика після вживання кислих цукерок.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Metro.

Дитина прокралася до шафки, коли її мама Кірсті працювала нагорі, і з’їла близько 10 цукерок, які характеризуються як «надзвичайно кислі». Віллоу Райт пригадує, що після того, як поласувала цукерками свого старшого брата, «відчула, як її шкіра злізла».

У дитини з’явилася пекуча реакція у роті і вона в сльозах побігла до матері. Кірсті зателефонувала до свого місцевого терапевта, і їй сказали, що вона нічим не зможе зарадити – реакція зникне за кілька днів.

«Я розплакалася, бо дуже хвилювалася. Я ніколи цього не бачила», – сказала вона 9news, пояснивши момент, коли побачила опік своєї дитини.

Стоматологи ж попереджають, що кислі солодощі з високим рівнем кислотності можуть бути дуже небезпечними для маленьких дітей. Такі цукерки, як з’їла дитина, продаються в США та Австралії і містять чотири різні типи кислоти: аскорбінова, лимонна, молочна і яблучна.
На їхній обгортці є попередження про те, що їх не можна їсти дітям до чотирьох років, а вживання кількох шматочків протягом короткого проміжку часу «може викликати тимчасове подразнення».

«Продукти з таким рівнем кислоти або PH можуть викликати хімічні опіки щік і язика. Ми бачимо багато травм і пошкоджень, які можна завдати зубам і яснам від кислих льодяників», – сказав Джонатан Тео з Австралійської стоматологічної асоціації.

Виробник цукерок, своєю чергою, заявив, що інгредієнти, які використовуються в солодощах, схвалені Асоціацією харчових продуктів і ліків США (FDA) для використання в харчових продуктах і за «нормального вживання споживачі без проблем насолоджуються ними».

«Щоб забезпечити веселу й приємну їжу, на кожній упаковці надруковано добровільну заяву, яка попереджає, що цукерки надзвичайно кислі та можуть викликати подразнення для чутливих ротів і язика», – повідомили у компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus