USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

У 2025 році Путіну доведеться зупинити війну або провести нову мобілізацію, – Буданов

Сьогодні 20:05
Вже в наступному році Кремль буде змушений або припиняти війну, або оголошувати нову хвилю примусової мобілізації.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, якого цитує Forbes Україна.

«Якщо продовжиться затяжна війна, то не пізніше, ніж влітку 2025 року Росія зіткнеться з дилемою: або зупиняти це все, або оголошувати повторну масштабну мобілізацію», – сказав він.

На думку Буданова, Путін намагатиметься тягнути з рішенням до останнього, адже боїться політичної нестабільності в разі оголошення нової масштабної мобілізації.

Читати ще: Прорив у Курській області: чим така важлива Суджа, де тривають бої, та реакція Путіна

За словами очільника ГУР, тривалий час Росія не мала особливих проблем із вербуванням гарматного м’яса, але три місяці тому почалися проблеми. Буданов зауважив, що донедавна Росія могла обходитися завербованими в’язнями та добровольцями, які спокусилися на великі гроші, що їм обіцяють за відправку на фронт.

«Суми дійшли, залежно від регіону, до 2 млн російських рублів. Це величезні гроші для Росії. Відповідь очевидна – потік добровольців катастрофічно зменшується. І в останні місяці армія РФ вперше зіткнулася з кадровим недобором. У Росії є план з мобілізації, і згідно з ним зафіксовано майже 10% недобору», – зазначив Буданов.

Раніше Буданов прогнозував, що наступальні дії російських окупантів, які тривають зараз, завершаться за півтора-два місяці. За його словами, практика десятирічної війни показує, що наступальний потенціал «будь-яка сторона понад два місяці не витягує».

Читат ще: Цвинтарі переповнені: в одному з російських регіонів більше не хочуть воювати проти України
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
x Показати IP Сьогодні 20:58
це цікаво Що будемо робити ми якщо Росія проведе мобілізацію якщо потенціал 150 млн населення Росії проти 25 млн населення України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus