USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

Тищенку повідомили про підозру після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі

25 Червня 2024 09:18
Народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора.

Слідчі встановили, що 20 червня група людей за вказівкою Тищенка змовилися та застосували силу, протиправно позбавивши волі колишнього військовослужбовця ЗСУ. При цьому вони завдали йому тілесних ушкоджень та незаконно утримували протягом певного часу.

Читати ще: Тищенко має «сім'ю під прикриттям» і отримує мільйони з держбюджету. Розслідування

Крім Тищенка, про підозру за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України. повідомили ще одній людині, яка брала участь у протиправних діях. Зараз також тривають заходи з встановлення інших причетних до нападу на колишнього військового.
Самого Тищенка також підозрюють у незаконному позбавленні волі людини – ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України. Якщо його визнають винним, він може отримати 5 років в’язниці.

Під час обшуку у нього знайшли купу готівки по пакетах і сумках.
Конфлікт Тищенка з ексвійськовим

20 червня близько 13:45 на проспекті Яворницького в центрі Дніпра сталася сутичка між групою людей у формі та балаклавах і чоловіком у цивільному. У соцмережах писали, що чоловік у цивільному – дніпрянин Дмитро Павлов (Син), який воював у спецпідрозділі ГУР МО Kraken. Також у Telegram-каналах стверджували, що на нього напали охоронці народного депутата Миколи Тищенка.

Як зрозуміло з відео, цивільний чоловік був разом з маленькою дитиною у візку.

Народний депутат стверджує, що той завдав кількох ударів слідчому, який працював на обшуку шахрайської ботоферми, а потім намагався утекти.

Читати ще: Конфлікт ексвійськового та охорони Тищенка: до інциденту причетний поліцейський з Києва

«Повідомляють, що саме ця людина входить до «силового блоку» в організованому злочинному угрупованні «Дев’ятка» у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання – зірвати слідчі дії», – написав Тищенко у пості, який тепер закритий для перегляду.

Водночас, за даними поліції, невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віримо Показати IP 25 Червня 2024 09:58
частина 3 ст 146 - діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою..!
Бульба Показати IP 25 Червня 2024 10:46
Це Україна!!! Це влада!!! Слава!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus