USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.55 10.73

Тварини під наглядом: чим займаються єгері в лісах Волині

6 Липня 2024 18:47
Олені, дикі кабани і фазани живуть на Горохівщині. За ними невпинно доглядають єгері, які їх годують, заготовляють корми. Саме ці трудівники дбають про фауну.

Журналістам «12 Каналу» показали, як вирощують тварин у волинських лісах.

Зі слів працівників, свинок годують через день, взимку – щодня. Один прийом їжі – це приблизно 40 кілограмів корму.

«Даємо кабанам кукурудзу, пшеницю, підгодовуємо лісовою травою, кропивою. Вони все з’їдають», – зауважив мисливствознавець Григорій Биховець.

Читати ще: Це треба любити: як працюють наймолодший і найстарший фермери на Волині

У лісовому господарстві на Горохівщині вирощують не тільки кабанчиків. Розводять і фазанів, а це великий клопіт.

«Яйце ми збираємо в інкубатор, потім утримуємо в ящиках обігріву місяць. Тоді випускаємо для дорощування», – поділився єгер.
По 700 пернатих живуть в одному вольєрі, а загалом – близько двох тисяч фазанів. Годувати їх треба постійно, зокрема кукурудзою, пшеницею, соєвою макухою з додаванням олії, мікроелементів і дріжджів кормових.

У вольєрі для зайців та фазанів зверху є капронова сітка. Це щоб захистити їх від хижаків.

«Атакує яструб фазана, думає, що там сітки немає, зачіплюється і прорізає сітку. Неподалік нога яструба висить, бо вже не випутали», – відзначив Григорій Биховець.

Читати ще: Хто господарює на острові посеред Світязю. Фото

У лісництві також є вольєр для оленів, його площа сягає 1200 гектарів (це територія три на чотири кілометри). У ньому є болото, де купаються олені. Їм обов’язково треба грязюка, щоб обмазатися повністю. Так олені рятуються від кліщів. Навпроти годівниці поставили камеру відеонагляду. Будуть спостерігати, як мами олениці приводитимуть годувати дитинчат.

Для повноцінної підгодівлі, окрім концентрованих кормів, єгері дають оленям ще й просолене сіно, яке заготовляють власноруч. Близько шести тонн має вистачити для стада.

На сонці, і в дощ, і в сніг – ліс і його мешканці потребують уваги завжди. Тож бути єгерем дуже непросто, переконені журналісти. Це важка щоденна праця, що потребує відданості і великої любові до природи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus