USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Туреччина прибрала з Мармурового моря 1,7 тисячі кубометрів слизу

13 Червня 2021 21:20
У Туреччині продовджують очищувати Мармурове море від так званого морського слизу. Президент Реджеп Ердоган заявив, що станом на 13 червня вдалось прибрати вже 1,7 тисячі кубометрів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Він також наголосив, що інтенсивна робота триває. Крім того, згідно з його наказом, у Туреччині створили спеціальну координаційну раду, яка опікується очищенням Мармурового моря. До її складу входять представники міністерств та відомств, місцевої влади, управління судноплавства, гідрографії та океанографії командування ВМС Туреччини, науковці, експерти, природоохоронні організації тощо.

Ердоган раніше зауважував, що після очищення від небезпечного слизу Мармурове море отримає статус природоохоронної території. Систему очищення стічних вод планують реконструювати за сучасними технологіями. За вказівкою президента Туреччини, для розслідування причин та оцінки наслідків забруднення моря, створять спеціальну комісію.
Що відомо про морський слиз в Туреччині

У ЗМІ повідомляли, що проблема існує ще з 2007 року, однак у 2021 році зафіксували наймасштабніше виникнення морської слизі.

Це призвело до загибелі великої кількості риби, а устриці, корали, морські зірки та губки повністю вкривались згустками органічної речовини.

Таке явище ще називають «морськими соплями».

Експерти вважають, що слизова речовина є результатом перевиробництва фітопланктону, спричиненого зміною клімату та скиданням побутових та промислових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus