USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Українцям дозволили їздити в Туреччину без закордонних паспортів. ОФІЦІЙНО

21 Травня 2017 11:59
Туреччина офіційно затвердила можливість українців в'їжджати на територію країни за новою ID-карткою.

Про це заявив на своїй сторінці у Фейсбуці очільник Державної міграційної служби Максим Соколюк.

"Турецька влада 20 травня офіційно опублікувала рішення 2017/10324 про внесення змін до порядку взаємних поїздок і визнання нового (внутрішнього) українського паспорта (ID-карти) як проїзного документа (travel document) для поїздок громадян України до Туреччини", - написав він.

За словами Соколюка, тепер слід дочекатися ноти МЗС з офіційною датою початку поїздок.

"Я думаю, один-два тижні. Українці незабаром зможуть їздити до Туреччини без закордонного паспорта за новою ID-карткою", - додав очільник ДМС.

Окрім цього він повідомив, що наразі вже оформлено понад 550 тисяч нових ID-карт, і щодня додається 5-6 тисяч громадян, які оформляють новий ID.


Нагадаємо, 14 березня Україна і Туреччина підписали угоду щодо спрощення поїздок громадян - перетинати кордон можна буде за ID-картками. 17 травня уряд схвалив постанову, яка дозволить громадянам України та Туреччини здійснювати взаємні поїздки за ID-картками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus