USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

ТЦК зможе бачити дані про несплачений штраф та відкриті справи в суді ухилянтів

28 Червня 2024 11:12
Через реєстр «Оберіг» представники ТЦК зможуть побачити дані про відкрите стосовно ухилянта виконавче провадження та відомості про притягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Про це пише «Судово-юридична газета».

Президент України Володимир Зеленський 26 червня підписав закон № 3783-IX (законопроєкт 11143) про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку.

Законом розширено перелік відомостей, які будуть вноситися до реєстру «Оберіг».

«А саме, туди потраплять відомості про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дата, номер, короткий зміст протоколу та/або постанови про адміністративне правопорушення), а також відомості про примусове виконання рішення щодо особи-боржника (реквізити та відомості виконавчого документа)», – мовиться в повідомленні.

Читати ще: Українці вже можуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом

Крім того, відповідно до постанови Кабміну № 559 військово-обліковим документом призовників, військовозобов’язаних та резервістів в електронній формі є відображення в електронній формі відомостей про громадянина України, що містяться в Реєстрі «Оберіг».

«А також відомостей щодо звернення або повідомлення про вчинення адміністративного або кримінального правопорушення до Національної поліції», – додали в «Судово-юридичній газеті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ніхто Показати IP 28 Червня 2024 12:06
Вітаю всіх з військовою хунтою!
Чиновникам Показати IP 28 Червня 2024 12:17
«Судово-юридична газета» ще би визначення ухилянта давала, бо її тлумачення схожі на бульварну жовту пресу, а не на серйозне видання.
Тіщєнко Показати IP 28 Червня 2024 14:13
Тцкуни виють караван іде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus